Presentació

claus

L’EMMA és l’Escola Municipal de Música d’Alcover, ubicada a l’edifici de l’Hort de Sant Antoni. Va ser inaugurada el 4 de desembre de 2005 a càrrec de l’Il·lm. President de la Diputació de Tarragona.

Frase inaugural: Mai s’ha d’oblidar que la música és massa valuosa per deixar-la exclusivament en mans dels professionals (Robert Fulghum)

Des dels inicis sempre ha tingut una àmplia oferta instrumental i d’estils musicals. La música moderna i les noves tecnologies aplicades a la música sempre hi han estat molt presents.

L’escola sempre ha donat molta importància a les agrupacions, doncs son el mitjà que tenim per participar en activitats, festes,… i d’alguna forma oferir un retorn social de tot el que es gesta a l’escola: la banda, conjunt de guitarres, conjunts de pianos, les corals i els combos, en son alguns exemples.

L’activitat formativa de l’escola es complementa amb tot un seguit d’activitats que realitzem molt freqüentment amb tot tipus d’aliances: consistori local, associacions, entitats, casals,…amb tot el teixit associatiu de la zona d’influència. L’EMMA també se n’encarrega de gestionar i programar diferents programes culturals del municipi.

A l’escola contribuïm al desenvolupament integral dels nostres alumnes aportant valors i competències transversals que serviran més enllà de la vida musical: molt especialment en els seus estudis escolars i en la seva vida professional posterior. Algunes aportacions són: la creativitat, la imaginació, els hàbits d’estudi, coordinació motriu, interrelació social, desenvolupament emocional,… eines molt útils per tractar els reptes que té la nostra societat actual.

Lectures recomanades: